Aperitive

Aperitive

Batoane cu cașcaval și aluat foietaj de casă

- ingrediente -

 Foarte bune atât calde cât și reci, servite de-a lungul zilei, în timp ce butonăm, sau vizionăm emisiunea preferată: Batoane cu cașcaval și aluat foietaj de casă.

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 125 g unt
  • 100 ml apă caldă
  • 400 g făină
  • sare
  • Pentru uns:
  • 100 ml apă
  • 1 lingură făină
  • 250 gr cașcaval afumat

- mod de preparare -

 Pentru aluat, se amestecă untul moale cu oul, un praf de sare și făina, picurând, treptat și apă caldă. Se frământă un aluat ferm care se întinde într-o foaie subțire. 

Se amestecă 100 ml apă cu olingură de făină, și se unge foaia cu acest amestec, apoi se presară cașcaval afumat, răzuit și se rulează.

Ruloul se împachetează în folie și se dă la rece pentru 15- 20 de minute. Apoi se scoate, se întinde cu sucitorul într-o foaie nu foarte subțire și se decupează în bucăți dreptunghiulare. Se mai ung bucățile de aluat cu un strat subțire din compoziția pentru uns, din care avem grijă să mai păstrăm și se mai răzuiește puțin cașcaval.

Se dau batoanele cu cașcaval și aluat foietaj de casă la cuptorul preîncălzit, la 200 de grade, pentru 15 minute, sau până când se coc și se gratinează frumos.

Se servesc atât calde cât și reci.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe