Aperitive

Aperitive

Chifle cu cașcaval perfecte pentru mic dejun și pachete

- ingrediente -

Dacă tot servim pâine la mic dejun, de ce să nu o servim sub formă de chifle cu cașcaval, gustoase și direct porționate? Sunt perfecte și pentru pachete.

  • Pentru aluat de chifle:
  • 250 ml apă caldă
  • 50 ml ulei
  • 5 gr drojdie uscată
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță zahăr
  • 450-500 gr făină
  • Pentru umplut:
  • 1 lingură făină
  • 2-3 linguri apă
  • 250 gr cașcaval

- mod de preparare -

 Cernem făina într-iun vas și o o amestecăm cu sarea. Facem un locaș la mijloc și punem acolo drojdia cu zahărul și puțină apă călduță. Amestecăm până drojdia și zahărul de diluează. Așteptăm 8-10 minute, să se activeze drojdia, apoi începem să formăm aluatul, turnând câte puțină apă caldă și amestecând făina cu drojdia activată. Adăugăm și câte puțin ulei și frământăm un aluat ferm, pe care îl lăsăm la dospit 40-50 de minute.

După acest interval, întindem aluatul într-o foaie de aproximativ 1,5 cm grosime pe care o ungem cu o compoziție din 2-3 linguri de apă și una de făină. Răzuim cașcaval peste foaia de aluat unsă și îl presăm ușor, apoi tăiem foaia de aluat în fâșii. Rulăm fâșiile cu cașcavaliîul în interior și le modelăm în formă sferică, așa încât să nu iasă cașcavalul din interior. Le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt și le mai lăsăm la odihnit 15 minute, timp în care pornim cuptoriul la 175 de grade.

Coacem chiflele cu cașcaval pentru 30-35 de minute, sau până când se rumenesc și se gratinează frumos deasupra cu cașcavalul care începe să iasă din aluat.

Sunt delicioase și calde, dar merg la fel de bine și reci!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe