Aperitive

Aperitive

Chifle cu unt și susan, perfecte pentru mic dejunuri savuroase

- ingrediente -

 Simplu de preparat rețeta acestor chifle cu unt și susan și sunt perfecte pentru mic dejunuri savuroase, sau pentru pachete!

  • 250 ml apă
  • 125 gr unt gras
  • 25 gr drojdie proaspătă
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță zahăr
  • 450-500 gr făină
  • Pentru uns:
  • 1 lingură făină
  • 2-3 linguri apă
  • 50 gr susan alb 

- mod de preparare -

 Într-un vas, sfărâmăm drojdia proaspătă şi adăugăm peste ea zahărul.
Turnăm puțină apă caldă și le amestecă, până la diluare.
Topim untul şi îl lăsăm să se răcească uşor.
Încălzim restul de apă şi dizolvăm sarea în ea.
Cernem făina într-un vas, facem o adâncitură la mijloc și punem acolo drojdia diluată.
Turnăm treptat apa caldă și amestecăm totul cu făina de pe margini, iar spre final, încorporăm untul topit și ușor temperat.
Se va formă un aluat nelipicios și nu foarte ferm, care se acoperă și se lasă la loc cald 35-40 de minute.
După acest interval se formează mici sfere care se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, puțin distanțate.
Se lasă 15-20 de minute să se mai dezvolte.
Se amestecă 1 lingură de făină cu 2 linguri de apă, iar cu o pensulă, se ung sferele de auat cu acest amestec. Se presară semințe de susan.
Delicatele chifle cu unt și susan se coc pentru 35 de minute, la 175 de grade, în cuptorul preîncălzit, în prealabil.
Sun foarte bune atât calde cât și reci, servite la mic dejun, alături de un pahar cu iaurt, ouă ochiuri, bânzeturi, sau ce mai servește fiecare.

Nu ezitați să încercați și rețeta Chifle cu ceapă și bacon afumat, sau rețeta Chifle cu iaurt și susan!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe