Aperitive

Aperitive

Chiftele de cartofi cu bacon și ardei

- ingrediente -

 Gustoase, sățioase, perfecte pentru orice masă din zi, sunt chiar deosebite aceste Chiftele de cartofi cu bacon și ardei!

Tot delicioase sunt și aceste Chiftele din dovlecel și brânză de burduf, preparate la cuptor, sau aceste Chiftele de legume.

  • 3-4 cartofi mari
  • 1 ceapă
  • 1 căpățână de usturoi
  • 200 g bacon afumat
  • 1 ardei roșu
  • 100 g cașcaval ras
  • 3 ouă
  • sare
  • piper
  • verdeață
  • ulei pentru prăjit

- mod de preparare -

 Cartofii se fierb în coajă, doar până se pătrund ușor, apoi se răcesc bine, se curăță și se dau pe răzătoarea mare.

Între timp, se călesc ceapa tocată și usturoiul tocat în puțin ulei, apoi se rumenește ușor și baconul tăiat în fâșii subțiri și se lasă la răcit.

Tot pe răzătoarea mare se dă și cașcavalul, apoi se adaugă peste cartofi împreună cu ceapa și baconul, cu verdeața tocată și ardeiul tocat în cuburi.

Se adaugă ouăle și se omogenizează compoziția, apoi se modelează chiftele mai plate și se rumenesc frumos în tigaia antiaderentă, unsă cu ulei.

Se servesc ca gustare, calde sau reci, sau cu diverse sosuri și garnituri.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe