Aperitive

Aperitive

Chiftele de dovlecei cu parmezan ras

- ingrediente -

 Nu numai chiftelele din carne sunt delicioase, ci și cele din legume, precum aceste Chiftele de dovlecei cu parmezan ras și în plus, sunt mai sănătoase.

  • 2 dovlecei de mărime medie
  • 2 fire de ceapă verde
  • 1-2 ouă
  • 100 g parmezan ras fin
  • 100 g făină
  • sare și piper
  • ulei pentru prăjit

- mod de preparare -

 Dovleceii se spală bine și se dau pe răzătoarea mare, cu coajă cu tot, dacă sunt cruzi. Se presară sare peste ei, se amestecă și se pun într-o sită la scurs, pentru 10-15 minute, să elimine apa.

Apoi se storc în mâini, se pun într-un bol și se amestecă cu parmezanul, ceapa tocată, făina și unul sau două ouă. Se presară și puțin piper.

Se pune ulei la încins într-o tigaie cu pereți mai înalți.

Se ia cu lingura din compoziția pentru Chiftele de dovlecei cu parmezan ras, se dă o formă rodundă, se aplatizează ușor.

Se scufundă chiftelele astfel formate, în uleiul încins și se rumenesc bine, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.

Se servesc cu cremă de brânză și smântână, sau cu diverse sosuri, cum ar fi acest Sos de brânzeturi, sau acest Sos de roșii.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe