Aperitive

Aperitive

Chifteluțe din carne și legume preparate la cuptor

- ingrediente -

 Mai sănătoase și mai gustoase, aceste chifteluțe din carne și legume preparate la cuptor și se prepară mai ușor, având în vedere că nu mai ai grija prăjirii lor!

Delicioase și interesante sunt și aceste Chifteluțe aurii, în crustă crocantă de porumb, sau aceste Chifteluțe în crustă de susan!

  • 1 kg carne tocată, vită + porc
  • 2 ouă
  • 1 morcov mare
  • 2 cepe
  • 4 cartofi medii
  • 1 căpățână de usturoi
  • 1/2 legătură mărar
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 1 lingură sare
  • 1/2 linguriță piper
  • puțin cimbru
  • puțin busuioc
  • 1/2 linguriță boia de ardei dulce
  • 150 g pesmet

- mod de preparare -

 Curățăm și spălăm legumele.
Trecem prin mașina de tocat, sau prin robot, ceapa și usturoiul, apoi le aăaugăm peste carnea tocată.
Tocăm împreună morcovul și cartofii, apoi îi stoarcem bine de zeamă și îi adăugăm peste carnea tocată.
Adăugăm condimentele, mărarul și pătrunjelul tocate mărunt, cele două ouă și omogenizăm bine totul.
Presărăm pe un platou pesmetul.
Formăm biluțe rotunde cât mingea de ping pong, le trecem prin pesmet și le așezăm în hârtii de copt pentru brioșe, apoi le trecem în tavă.
Dăm tava la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.
Servim chifteluțele calde, cu muștar, sau după preferințe.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest