Aperitive

Aperitive

Clătite aperitiv cu dovlecel și brânză

+2 click pentru
galerie

- ingrediente -

  •  2 ouă mari
  • 100 gr brânză telemea sărată
  • 150 g brânză proaspătă
  • 200 g dovlecel ras
  • 50 ml ulei de măsline
  • 150 ml iaurt
  • 200 g făină
  • un praf piper
  • 1/2 legătură mărar verde
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
  • 1 linguriță praf de copt

- mod de preparare -

 Se bat ouăle până devin spumoase, se adaugă uleiul, iaurtul, apoi dovlecelul dat pe răzătoarea mare și brânza sfărâmată cu furculița.
Se omogenizează bine compoziția, apoi se adaugă, treptat, făina amestecată cu praful de copt și se potrivește gustul cu puțin piper.
La final se adaugă verdeața tocată, apoi se lasă compoziția să se odihnească 15-20 de minute, pentru a se activa praful de copt.
Se încinge tigaia, unsă cu puțin ulei și se pune câte un polonic din compoziție, nivelând-o cu dosul polonicului, să rămână uniformă.
Se lasă clătita să se rumenească pe prima parte, apoi se întoarce cu o spatulă și se rumenește și pe a doua parte.
Focul trebuie să fie la intensitate medie, ușor spre mare, iar tigaia este recomandat să se ungă de fiecare dată cu ulei, pentru a nu se lipi clătitele. Chiar dacă tigaia este antiaderentă, având compoziție cu brânză, aceasta tinde să se lipească.
Sunt foarte gustoase, atât calde cât și reci și pot fi consumate simple, ca atare sau umplute cu diverse creme sărate: de brânză, de pește, etc.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest