Aperitive

Aperitive

Clătite aperitiv din piureul de cartofi rămas pentru a doua zi

- ingrediente -

Dacă v-a rămas piure de cartofi pentru a doua zi, iată la ce-l puteți folosi: la niște clătite aperitiv, bune de servit la mic dejun sau ca și gustare printre mese.

  •  4-5 linguri piure de cartofi
  • 500 ml lapte
  • 3 ouă
  • 4-5 linguri făină
  • 2 linguri ulei
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf piper
  • sare, dacă mai este cazul
  • 1 lingură zahăr
  • 1/2 legătură pătrunjel verde

- mod de preparare -

 Se amestecă ouăle cu un praf de sare și zahărul, apoi se adaugă piureul, uleiul și se omogenizează.

Se diluează cu laptele rece, apoi se adaugă făina amestecată cu praful de copt, un praf de piper și pătrunjelul verde, tocat mărunt.

Se omogenizează bine compoziția, se lasă la odihnit 10-15 minute, apoi se prepară clătitele în tigaia antiaderentă, unsă cu puțin ulei.

Chiar dacă sunt clătite sărate, se va adăuga în compoziție și putin zahăr, acesta având rolul de a intensifica culoarea clătitelor și de a le da luciu.

Se servesc tartinate cu orice fel de cremă de brânză, sau simple, cu legume proaspete și brânzeturi.

Să vă fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest