Aperitive

Aperitive

Coșulețe din foietaj umplute cu cremă de brânză , denumite Vol au vent

- ingrediente -

 Aerate și ușoare, ca o adiere de vânt, aceste coșulețe din foietaj umplute cu cremă de bânză, vor fi de mare efect printre aperitivele unei mese festive.

  • Pentru coșulețe:
  • 800 g aluat de foietaj
  • 1 gălbenuș de ou
  • câțiva stropi de lapte
  • chimen
  • Pentru umplutură:
  • 250 g cremă de brânză tartinabilă
  • 300 g brânzeturi sărate: telemea, brânză de burduf, etc.
  • 1 ardei gras, roșu
  • 1 ceapă roșie
  • frunze de mărar și pătrunjel

- mod de preparare -

 Preparare coșulețe din foietaj
Despachetăm aluatul de foietaj si cu un decupator cilindric decupăm cerculețe.
La jumătate din cerculețe decupăm interiorul cu un alt decupator cu diametrul mai mic.
Ungem cerculețele întregi cu gălbenuș de ou diluat cu puțin lapte.
Peste cerculețele întregi, așezăm cerculețele decupate și le presăm ușor pentru a se lipi, apoi le ungem și pe acestea cu gălbenuș.
Le așezăm în forme de brioșe și presărăm peste ele chimen.
Așezăm și decupajele în tavă, unse și ele și presărate cu chimen.
Pentru crema de brânză tocăm ceapa solzișori, iar ardeiul în cubulețe.
Amestecăm crema de brânză cu brânza sărată, apoi adăugăm ardeiul și ceapa și omogenizăm compoziția.
Adăugăm și puțin mărar tocat și umplem coșulețele cu acest amestec.
Le decorăm cu verdeață și le servim ca aperitive.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest