Aperitive

Aperitive

Cum preparăm jumări de porc și ce ingredient se pune în untură pentru un plus de gust!

- ingrediente -

 Majoritatea consumatorilor de carne adoră jumările, dar oare câți știu cum  preparăm jumări de porc și ce ingredient se pune în untură pentru un plus de gust?

  • 2 kg fleică de porc sau grăsime de porc împănată
  • 1 lingură sare mare
  • 1-2 linguri apă
  • 1 ceapă

- mod de preparare -

 Se taie grăsimea de porc în cuburi potrivit de mari, se pun într-un vas cu sită și se presară sare peste ele. Se amestecă bine cu sarea  de câteva ori și se lasă la odihnit, la rece, timp de o zi.

A doua zi se pun jumările într-un ceaun, la foc mediu și se adaugă 1-2 linguri de apă. Se amestecă din când în când în ele să se rumenească uniform. Când se formează untura și jumările își schimbă culoarea, se adaugă o ceapă curățată și tăiată îm patru. Ceapa va da gust bun și aromă atât jumărilor cât și unturii, Când ceapa începe să se ardă, se va înlătura din untură.

Jumările nu trebuie uscate foarte rău, ci lăsate mai suculente atunci când le scoatem cu o paletă într-o sită.

Untura se strecoară și se pune în borcane de sticlă sterilizate, apoi se păstrează la loc răcoros.

Să vă fie de folos!

Vedeți aici și rețeta Tobă de porc tradițională.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe