Aperitive

Aperitive

Dovlecei pane. Gustări simple și rapide.

- ingrediente -

 Nu numai șnițelele din carne de pui sau porc sunt delicioase, ci și acești dovlecei pane, care se prepară la fel de simplu și la fel de rapid.

  • 2 dovlecei
  • sare
  • 3 ouă
  • 1 lingură apă minerală
  • 150 g făină
  • piper
  • ulei

- mod de preparare -

  Dovleceii se spală bine pe coajă și se taie în rondele subţiri.
Se presară sare peste ele și se lasă 8-10 minute să elimine din lichid, apoi se tamponează cu prosoape absorbante.
Se amestecă ouăle cu sare și piper, se adaugă apa minerală și 3 linguri de făină, rezultând o compoziție groasă.
Rondelele de dovlecei se trec prin făină, apoi prin această compoziție și se prăjesc în ulei încins.
Se scot pe prosoape absorbante, se lasă să se tempereze și se servesc cu mujdei, sau cu diverse sosuri.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe