Aperitive

Aperitive

Drob de miel cu multă verdeață și ouă fierte

- ingrediente -

Unul dintre aperitivele preferate de români la Sărbătorile pascale este deliciosul drob de miel cu multă verdeață și ouă fierte.

  • 1 kg organe de miel ( ficat, splină și rinichi )
  • 4 ouă fierte tari
  • 4 ouă proaspete
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 2 fire de usturoi verde
  • 4-5 linguri de ulei de măsline 
  • 1 linguriță rasă de sare
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de pătrunjel
  • piper prospăt măcinat
  • 2 foi de dafin

- mod de preparare -

Mai întâi fierbem ouăle tari, timp de 8 minute, le trecem prin jet de apă rece și le curățăm de coajă.
Spălăm bine organele de miel, le gurățăm și le punem la fiert în apă cu sare și 2 foi de dafin. Le fierbem aproximativ 30 de minute.

Apoi le scurgem, le lăsăm să se tempereze și le trecem prin mașina de tocat.

Le punem într-un bol, adaugam ceapa și usturoiul, precum și verdețurile tocate, cele 3 oua, sare și piper proaspăt măcinat.

Puteți opta și pentru Rețeta de Drob de curcan în aluat de foietaj!

Amestecăm bine totul până se omogenizează compoziția.

Tapetăm cu hârtie de copt o tavă clasică de chec, așezăm 1/3 din din compoziția de drob, apoi ouăle fierte și restul compoziției.
Deasupra ungem cu un ou bătut cu un praf de sare și două linguri de ulei.

Coacem drobul de miel pentru aproximativ 40-45 de minute la 200 de grade.

Se lasă să se răcească bine înainte de a-l secționa.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe