Aperitive

Aperitive

Langoși cu brânză sărată

- ingrediente -

 Calzi sau reci, sunt de-a dreptul delicioși acești langoși cu brânză sărată!

Dar sunt la fel de buni și acești „Langoși de post delicioși”!

  • Pentru aluat:
  • 350 ml lapte
  • 750 g făină
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 7 g drojdie uscată
  • Pentru umplutură:
  • 250 g brânză de vaci, proaspătă
  • 250 g brânză telemea, sărată
  • În plus:
  • ulei pentru prăjit

- mod de preparare -

 Pentru aluat, drojdia cu zahărul până la lichefiere, apoi adăugăm puțin lapte cald și 1 lingură de făină și omogenizăm maiaua. O acoperim și o lăsăm la crescut maxim 10 minute.
Maiaua crescută o punem la mijlocul făinii cernute și începem să adăugăm, treptat, laptele cald, în care dizolvăm sarea și făina.
Frământăm un aluat ușor ferm și nelipicios, pe care îl lăsăm la crescut 45-50 de minute.
Între timp, amestecăm brânza telemea, rasă cu brânza dulce.
Când aluatul este dospit, formăm langoșii. Împărțim aluatul în sfere cam cât o minge de tenis, pe care le intindem în foi circulare de 5-6 mm grosime. Așezăm câte o lingură din amestecul de brânzeturi la mijloc și îndoim aluatul de la jumătate, unind marginile într-un semicerc. Presăm bine marginile aluatului să se lipească între ele, apoi prăjim langoșii în baie de ulei încins.
Servim delicioșii langoși cu brânză sărată, atât calzi, cîât și reci, alături de un pahar de iaurt.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest