Aperitive

Aperitive

Merdenele si placintele

+3 click pentru
galerie

- ingrediente -

  •  500 gr branza de vaci
  • 1 kg faina (tip 0)
  • 400 ml apa
  • 300 gr telemea
  • 400 ml creme patisserie (frisca lichida)
  • 2 oua
  • 1 lingura otet
  • 400 gr unt moale
  • ulei 

- mod de preparare -

 Din faina, apa, sare si otet se prepara un aluat foarte elastic care se imparte in portii de aproximativ 80 gr.

Se intinde fiecare portie in strat subtire, se unge cu untul mixat bine ca o spuma , apoi se impatureste ca la aluatul de foietaj. Se dau la rece, in frigider.

Branzeturile se amesteca cu oua, crema patisserie (frisca lichida).

Se intinde fiecare portie de aluat in strat foarte subtire, se unge cu umplutura de branza, se impatureste bine si se unge cu ulei.

Se asaza in tava de copt, cu partea impaturita in jos. Se coc in cuptor, la foc mediu, pana se rumenesc frumos.

Sunt savuroase. Se poate adauga si verdeata in compozitia de branza, respectiv marar sau busuioc.

Sa va fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe