Aperitive

Aperitive

Mini pizza sau pizzete, perfecte pentru mic dejunuri sau pachete

- ingrediente -

Perfecte pentru mic dejunuri, sau pentru pachete, aceste mini pizza sau pizzete!

  •  Pentru aluat:
  • 200 ml apă
  • 20 g drojdie
  • 1 linguriță zahăr
  • 400 g făină
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • Pentru topping:
  • 150 g șuncă de pui
  • 150 g bacon
  • 150 g ciuperci din conservă
  • 2 roșii
  • 1-2 ardei roșii
  • piper
  • oregano
  • 150 g mozzarella
  • 1 ou
  • sare
  • ketchup

- mod de preparare -

 Pentru pregătirea aluatului de pizza, frecăm într-un bol, drojdia cu zahărul până la lichefiere, adăugăm apa calduță și omogenizăm.
Turnăm amestecul la mijlocul făinii și lăsăm drojdia să se activeze, apoi începem să încorporăm făina și uleiul. Frământăm aluatul pe care îl lăsăm 30 de minute la loc cald, acoperit.
După ce a crescut suficient, întindem aluatul pe masa de lucru, într-o foaie de 5-6 mm și îl decupăm în forme rotunde cu care îmbrăcăm interiorul unor forme de minitarte.
Înțepăm aluatul din loc în cu o furculiță.
Pentru toppingul de pizza, feliem carnea, roșiile și ardeii, radem mozzarella și amestecăm oul cu puțin ketchup.
Presărăm mozzarella la baza formelor, apoi așezăm restul ingredientelor pe care le ungem cu oul amestecat cu ketchup.
Presărăm condimente și dăm mini pizzele la cuptor, pentru maxin 20 de minute, la 180 de grade.
Le servim cu ketchup, după preferință.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest