Aperitive

Aperitive

Omletă cu brânză și sos pesto

- ingrediente -

 Pentru că ne plac omletele la mic dejun, haideți să ieșim puțin din sfera clasicului și să preparăm omletă cu brânză și sos pesto!

  • 2 ouă
  • 1 linguriță lapte
  • brânză telemea, rasă
  • sare
  • piper
  • frunze de busuioc
  • un cub de unt
  • Pentru sosul pesto:
  • câteva frunze de busuioc
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 5 g seminţe de pin
  • 50 ml ulei de măsline, extravirgin
  • sare
  • salată de roșii, pentru servit și pâine prăjită

- mod de preparare -

Se amestecă bine ouăle cu un praf de sare și piper și se diluează cu puțin lapte.

Se încinge untul într-o tigaie teflonată și se adaugă ouăle.

Se amestecă ușor pentru a se crea mici norișori și se lasă apoi omleta să se rumenească pe partea inferioară, apoi se rade brânza deasupra și se adaugă frunze de busuioc rupte.

Omleta se pliază în două, cu o paletă, ca un sandviș, formând stratul de brânză la mijloc și se mai lasă puțin în tigaie, până când brânza se topește în interior.

Se scoate pe o farfurie și se decorează cu roșii și sosul pesto.

Pentru sosul pesto, se pun la rumenit, pe teflon, semințele de pin.

Frunzele de busuioc se rup și se pisează bine într-un mojar.

Se adaugă semințele de pin, usturoiul și se pisează în continuare, după care se picură ulei amestecând bine ingredientele până se transformă într-o pastă omogenă.

Să vă fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest