Aperitive

Aperitive

Omletă țărănească cu brânză și roșii

- ingrediente -

 Pentru că la mic dejun cel mai frecvent preparat este omleta, încercăm să o diversificăm pentru a fi cât mai gustoasă, cum este și această Omletă țărănească cu brânză și roșii.

  • 2 ouă
  • 150 g brânză sărată( telemea)
  • 1 ceapă mică( opțional)
  • 2-3 roșii
  • 1 ardei verde
  • ullei
  • sare
  • piper
  • mărar ( opțional)
  • oțet sau zeamă de lămâie

- mod de preparare -

 Ungem tigaia și o punem la încins, la foc mediu.

Amestecăm ouăle cu brânza rasă, mărarul tocat( dacă ne place) și puțin piper.

Întindem compoziția în tigaia încinsă și coacem omleta pe ambele părți, apoi o transferăm pe platou și o lăsăm să se tempereze.

Tocăm o ceapă julien, roșiile în felii. și ardeiul în rondele. Alegem ardei verde, pentru a avea mai multe culori în farfurie.

Amestecăm ingredientele și le asezonăm ca pentru salată cu puțină sare, ulei și puțin oțet sau zeamă de lămâie.

Tăiem omleta în franjuri, o amestecăm cu salata și o servim cu mare poftă.

Poate vă plac și aceste rețete de Omletă cu roșii şi sparanghel, sau Omletă cu dovlecei şi ceapă verde.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest