Aperitive

Aperitive

Ouă în cuib de cartofi

- ingrediente -

  •  1 porţie piure de cartofi rămas pentru a doua zi
  • 2 ouă
  • 150 gr caşcaval afumat
  • 100 gr pesmet
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
  • rozmarin
  • 2 bucăţi de carne prăjită
  • sare
  • 20 g unt pentru uns formele

- mod de preparare -

 Amestecăm piureul de cartofi cu caşcavalul ras, pătrunjel tocat, rozmarin şi pesmet, atât cât să nu se lipească de mâini când îl modelăm.
Ungem două forme de minitarte cu unt.
Împărţim compoziţia de piure în două şi îmbrăcăm cu fiecare parte, pereţii interiori ai formelor de minitarte.
Punem un strat destul de gros, lăsăm loc doar cât să încapă un ou.
Aşezăm câte o bucată de carne în cuibul format şi spargem câte un ou peste ea.
Presăram sare deasupra oului, aşezăm formele într-o tavă şi dăm tava la cuptor pentru 15 minute, la 180 grade, sau atât cât să se formeze crustă deasupra oului.

Servim ouăle în cuib de cartofi la mic dejun, sau în pauza de masă, copiii vor fi încântați de așa preparat.
Spor și poftă bună!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest