Aperitive

Aperitive

Ouă umplute cu pate de somon și legume caramelizate

- ingrediente -

Dacă ți-au rămas ouă vopsite, de la Sărbătorile Pascale, sau pur și simplu ai poftă de niște ouă umplute, încearcă această combinație de Ouă umplute cu pate de somon și legume caramelizate și vei fi încântat!

  • 6 ouă fierte
  • 50 g file de somon afumat
  • 50 g cremă de brânză
  • zeamă de lămâie după gust
  • 1 linguriță muștar
  • sare
  • piper
  • 1 morcov
  • 1/2 rădăcină țelină
  • câte 1/2 ardei tricolori
  • 1 lingură ulei de măsline sau unt
  • 1 linguriță zahăr brun

- mod de preparare -

Curăță ouăle fierte, taie-le în jumătăți și scoate gălbenușurile.

Rupe somonul în fâșii, adaugă-l peste gălbenușuri împreună cu crema de brânză și muștarul și mixează-le sau trece-le prin blender.

Transformă-le într-o pastă omogenă, potrivește-i gustul de sare piper și zeamă de lămâie și umple jumătățile de albușuri cu ea. 

Curăță legumele și taiele în fâșii aproximativ egale.

Pune uleiul la încins, adaugă zahărul și amestecă până la topire, apoi călește fâșiile de legume, doar cât să se caramelizeze ușor.

Presară-le peste ouăle umplute, mai stropește-le cu zeamă de lămâie și condimentează-le cu sare și piper și gata-i aperitivul Ouă umplute cu pate de somon și legume caramelizate.

Poate vă place și această variantă de Ouă umplute cu pate de ficat, sau Ouă umplute cu brânzeturi.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe