Aperitive

Aperitive

Pâine cu cartofi în aluat, pufoasă și gustoasă

+3 click pentru
galerie

- ingrediente -

 Dacă v-ați plictisit de rețetele clasice de pâine, încercați acestă pâine cu cartofi în aluat și veți aprecia diferența!

Sigur o să vă placă și această Pâine de casă, rumenă și frumoasă, umplută cu diverse ingrediente!

  • 3 cartofi medii
  • 100 g unt
  • 150 ml lapte
  • 150 ml din zeama în care au fiert cartofii
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 1 lingură zahăr
  • 750 g făină
  • 1 linguriță de sare
  • 1 gălbenuș de ou + lapte pentru uns
  • puțin ulei pentru uns tava

- mod de preparare -

 Curățăm cartofii îî spălăm îi tocăm cuburi și îi punem la fiert în apă cu sare.
Cand sunt fierți bine, ca pentru piure, îi scurgem și îi pasăm împreună cu untul.
Frecăm drojdia cu o lingură de zahăr până la lichefiere, apoi o diluăm cu lapte călduț și o amestecăm imediat cu cartofii călduți.
Adăugăm făină cât să se formeze maiaua, ca o smântână de groasă, acoperim vasul și o lăsăm la dospit 10 minute.
După acest interval, adăugăm zeama de la cartofi și încorporăm făina.
Frământăm aluatul și îl lăsăm la dospit pentru 45 de minute, sau până își dublează volumul.
Împărțim aluatul și îl împletim frumos, apoi îl așezăm în tava unsă și tapetată cu făină, sau tapetată cu hârtie de copt.
Îl acoperim și îl mai lăsăm 15-20 de minute la crescut, timp în care preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Opțional, ungem aluatul gu gălbenuș de ou diluat cu puțin lapte și dăm tava la cuptor pentru 40-45 de minute, la 180 de grade.


Iese o pâine foarte pufoasă și frumoasă, dar și foarte gustoasă!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest