Aperitive

Aperitive

Pâine de casă cu cartofi și brânză, gustoasă și pufoasă

- ingrediente -

 Aspectuoasă și sățioasă, perfectă a fi servită, mai ales la mic dejun, cu un iaurt bun, această Pâine de casă cu cartofi și brânză, gustoasă și pufoasă!

  • 700-750 g făină
  • 40 g drojdie
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță zahăr
  • 200 ml apă
  • 300 gr branza proaspata de vaci
  • 300 g piure de cartofi cu unt
  • seminte de chimen

- mod de preparare -

 Pentru pregătirea aluatului de pâine, sfărâmăm drojdia într-un bol și o frecăm cu zahărul până la diluare, apoi adăugăm apă călduță și o mâna de făină.
Omogenizăm maiaua astfel formată, acoperim bolul cu un ștergar și îl lăsăm la loc călduț până când maiaua își va dubla volumul, maxim 15 minute.
Amestecăm brânza cu piureul de cartofi, apoi cu maiaua crescută și începem să incorporăm treptat făina amestecată cu sarea.
Frământăm un aluat ușor lipicios și nu foarte ferm, pe care îl presărăm cu făină și îl lăsăm la loc cald, acoperit, până își dublează volumul.
Apoi, împartim aluatul în două părți și îl vom împleti sau rula după cum avem inspirație.
Îl punem în formele de copt și îl lăsăm din nou la crescut, 15-20 de minute, după care îi ungem cu puțină apă amestecată cu făină și presărăm chimeniul deasupra.
Coacem pâinile în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 40 de minute.

Le lăsăm să se tempereze bine, înainte de a le consuma.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest