Aperitive

Aperitive

Pâine de casă înăbușită

+2 click pentru
galerie

- ingrediente -

Dacă vă este poftă de o pâine caldă crocantă și pufoasă, încercați această pâine de casă înăbușită și va deveni, instant, favorită!

S-ar putea să vă cucerească și această Pâine cu cartofi în aluat, pufoasă și gustoasă, sau această Pâine de casă cu susan.

  •  350 ml apă
  • 25 gr drojdie proaspătă
  • 500 g făină
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță zahăr
  • 30 ml ulei
  • 1 linguriță oțet

- mod de preparare -

 Drojdia se freacă cu zahărul până se lichefiază, apoi se adaugă puțină apă călduță și puțină făină. Se amestecă bine, se lasă câteva minute apoi se toarnă la mijlocul făinii cernute într-un vas încăpător.
Se începe frământarea aluatului turnând câte puțină apă caldă, în care s-a dizolvat sarea, oțetul și uleiul și amestecându-le cu făina și drojdia activată.
Aluatul se acoperă și se lasă la dospit, aproximativ 30 de minute.
În acest timp, se pune la cuptor, la 200 de grade, un vas de yena cu capac.
Se scoate vasul, se pune aluatul în el, se acoperă cu capacul și se dă din nou la cuptor, pentru 30 de minute,la 200 de grade.
După acest timp, se înlătură capacul și se mai lasă pâinea să se rumenească 10-15 minute.
Va ieși o pâine cu miezul dens ca buretele și cu o coajă rumenă și crocantă.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest