Aperitive

Aperitive

Pate din ficat de pui preparat în casă

- ingrediente -

 Mult mai gustos și mai sănătos acest pate din ficat de pui preparat în casă!

  • 500 g ficat de pui
  • 1 ceapă, medie
  • 100 g unt
  • 2 linguri ulei de măsșine
  • 100 ml smântână dulce
  • 30 ml coniac
  • sare
  • piper
  • boia de ardei

- mod de preparare -

 Se spală ficatul de pui, se curăță de pielițe și se pune într-o tigaie cu 50 g unt și uleiul de măsline.

Se adaugă și o ceapă tocată mărunt.

Se prăjesc la foc mediu, amestecându-le bine și se presară cu sare și piper, dar și cu boia de ardei, iute și dulce.

Se stropește ficatul cu coniac, din când în când, apoi, când este bine pătruns și ceapa preparată, se trec prin blednder, adăugând și restul de unt.

Se diluează cu smântână dulce și se trece compoziția prin sită, pentru a fi cât mai fină.

Se păstrează la frigider, în borcane cu capace bine înfiletate, până la 2 săptămâni, cu o peliculă de ulei deasupra.

Să vă fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest