Aperitive

Aperitive

Pateuri cu carne si ciuperci

- ingrediente -

 Pentru atunci când vă râmân preparate din carne( friptură, cârnați, chiftele) de la mese festive, sau mesele copioase din weekend, transformați-le în niște delicioase pateuri cu carne și ciuperci și familia veți cuceri.

  • 800 gr aluat foietaj
  • 500 gr preparate din carne( friptură, cârnați, chiftele)
  • 200 gr ciuperci conservate
  • 1-2 cepe
  • 1 ardei roșu
  • 2 linguri pastă de roșii
  • 1-2 ouă
  • pătrunjel verde
  • 1 lingură ulei

- mod de preparare -

Dezghețăm aluatul foietaj. 

Călim ceapa tocată mărunt în puțin ulei, adăugăm peste aceasta ciupercile scurse bine și tocate mai mărunt, ardeiul tocat cuburi, pasta de roșii și preparatele din carne, tocate și le amestecăm puțin pe foc. Lăsăm apoi acest amestec să se răcească și adăugăm pătrunjelul tocat și ouăle. Mai potrivim gustul cu condimentele preferate.

Întindem acest amestec la capetele foile de aluatul foietaj și le rulăm nu foarte srâns. Tăiem rulourile sub formă de pateuri și le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt. Opțional, putem unge pateurile cu gălbenuș de ou.

Coacem delicioasele pateuri cu carne și ciuperci pentru 30-35 de minute la 180 de grade.

Le servim calde sau reci, cu diverse sosuri, salate, sau legume proaspete.

Puteți încerca și rețeta Pateuri cu ciuperci, din aceeași categorie de preparate sărate.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe