Aperitive

Aperitive

Pateuri cu ciuperci, atât de gustoase încât e păcat să nu le încerci

- ingrediente -

  •  800 g aluat foietaj
  • 500 g ciuperci champignon albe
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras
  • ulei de masline
  • 1 legatură mărar
  • 50 g unt
  • 30 g faina
  • 150 ml lapte
  • sare
  • piper

- mod de preparare -

Se toacă ciupercile în cuburi și se călesc cu ceapa tocată și un cățel de usturoi răzuit, în ulei de măsline, picurând și câțiva stropi de apă.
Se adaugă ardeii tocați mărunt și se mai lasă puțin pe foc, apoi se adaugă mărarul tocat.
Separat, se face un sos alb din unt, făină și lapte.
Se pune untul la topit, se adaugă făina și se amestecă intens, apoi se diluează, treptat, cu laptele fierbinte.
Se asezonează cu sare și piper și se amestecă cu sosul de ciuperci.
Se lasă să se racească.

Se întinde fietajul, se decupează în dreptunghiuri și se umplu cu compoziția de ciuperci, se rulează și se crestează din loc în loc, apoi se ung rulourile cu ou batut cu un praf de sare.
Se coc pateurile cu ciuperci la 180 de grade pentru 30-35 de minute, sau până se rumenesc frumos!
Să vă fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe