Aperitive

Aperitive

Piroşti cu carne

- ingrediente -

  •  2 ouă
  • 1/2 pahar cu lapte
  • 25 g unt
  • 10 g drojdie de bere
  • sare după gust
  • 1 cubuleţ zahăr
  • făină cât cuprinde
  • Umplutura: 250 g carne tocată de vacă
  • 1 ceapă
  • 50 g unt
  • 2 linguri smântână
  • sare, piper
  • 1 ou
  • 200 g ulei

- mod de preparare -

 Se fărâmiţează drojdia, se adaugă zahărul topit în două linguri de lapte călduţ şi o lingură de făină. Se bate bine şi se lasă să crească. Se adaugă ouăle întregi, restul de lapte, untul topit, sare şi făină, până se obţine un aluat potrivit, care se lasă să dospească.

Se întinde o foaie, se taie în pătrate, se umple cu tocătura de carne preparată astfel: se înăbuşă întâi ceapa în unt, se adaugă carnea tocată, oul, sarea, piperul şi se prăjesc puţin în ulei.

Apoi se adaugă smântâna. Se pune umplutura pe o jumătate de pătrat, se acoperă cu cealaltă jumătate, se lipesc marginile, apoi se rumenesc piroştile în grăsime.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe