Aperitive

Aperitive

Pizza cu spanac și mozzarella

- ingrediente -

 O altfel de pizza, mai simplă, dar tare gustoasă: Pizza cu spanac și mozzarella

  • Pentru aluat:
  • 150 ml apă
  • 400 g făină
  • 1 lingură ulei
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță zahăr
  • 5 g drojdie uscată
  • Pentru topping:
  • 250 g baby spanac
  • 25 g unt
  • 1 cățel de usturoi
  • 3-4 frunzr de busuioc
  • ketchup
  • 50 g brânză feta
  • 100 g mozzarella rasă
  • 1 ou

- mod de preparare -

 Pentru aluat, se amestecă făina cu un praf de sare și drojdia uscată, apoi se toarnă, treptat, apa caldă și se frământă un aluat ușor ferm. La final se adaugă și uleiul. Se lasă aluatul la dospit 35-40 de minute, apoi se împarte în două.

Pentru topping, se topește untul, se strivește un cățel de usturoi și se adaugă frunzele de busuioc, apoi cele de spanac și se amestecă până se pătrund. Se lasă la temperat, apoi se amestecă cu feta sfărâmată.

Aluaturile se întind în formele de pizza, se ung cu ketchup, se întinde peste ele spanacul amestecat cu feta, iar deasupra se presară mozzarella rasa.

Se bat cele două ouă cu un praf de sare și se împrăștie peste mozzarella.

Se coace Pizza cu spanac și mozzarella pentru 20-30 de minute, la 180 de grade.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest