Aperitive

Aperitive

Pizza turcească

- ingrediente -

Pizza turcească este o altfel de pizza cu carne tocată, ca o tartă, sau plăcintă, fără foaia de aluat de deasupra.

  • Pentru aluat
  • 200 ml apă caldă
  • 50 ml ulei de măsline
  • 25 gr drojdie proaspătă
  • 600 – 650 gr făină
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță zahăr
  • Pentru umplutură:
  • 600 gr carne de miel, tocată
  • 2 cepe
  • 1 căpățână usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 praf boia de ardei dulce
  • 1 praf oregano uscat
  • 1 praf piper măcinat
  • 1 praf chimion măcinat
  • 200 gr ardei în sos de roșii
  • pătrunjel verde
  • 1 linguriță sare

- mod de preparare -

 Pentru aluat, dizolvăm drojdia cu zahărul, adăugăm 150 ml apă caldă și o mâna de făină.
Amestecăm bine totul, acoperim vasul și lăsăm maiaua să crească 10-15 minute, până își va dubla volumul.
În restul de apă caldă, dizolvăm sarea și adăugăm uleiul.
Punem făina într-un bol și îi facem o adâncitură la mijloc în care vom pune maiaua crescută și începem să turnăm apa cu uleiul câte puțin, adunând la centru, treptat și făina de pe marginile vasului.
Frământăm aluatul, la început în vas, apoi pe masa de lucru, înfăinată.
Lăsăm aluatul la crescut până își dublează volumul și ne ocupăm de umplutură.
Punem uleiul într-o tigaie, pe foc, iar când se încinge călim ceapa tocată mărunt, amestecând continuu să nu se ardă, apoi adăugăm carnea tocată, pe care am asezonat-o cu condimentele și sarea.
Adăugăm și usturoiul curățat și tocat rondele și lăsăm totul pe foc până când carnea este preparată definitiv, dar nu uităm să mestecăm din când în când.
Cu 5 minute înainte de stingerea focului, adăugăm peste carne și ardeiul în sos de roșii, iar la final, pătrunjelul tocat.
Lăsăm carnea la răcit până este gata aluatul, eventual o mai scurgem de lichid, dacă este prea mult, dar e bine să fie mai unsă.
Aluatul îl împărțim în patru părți, pe care le vom întinde pe masă în forme dreptunghiulare.
Împărțim și carnea tocată în patru părți și peste fiecare foaie de aluat punem câte o parte de carne.
Adunăm marginile aluatului către interior, peste carne și le dăm formă de bărcuțe.
Transferăm barcutele în tava tapetată cu hârtie de copt și dăm tava la cuptor pentru 25 de minute la 180 de grade.

Dacă vreți să încercați și alte rețete delicioase de pizza, vă recomand Pizza cu legume mexicane, sau Pizza cu spanac şi ou.
Poftă bună!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest