Aperitive

Aperitive

Plăcintă cu brânză sărată

- ingrediente -

Bună de servit ca aperitiv, sau bună de luat la pachet, această delicioasă Plăcintă cu brânză sărată!

Delicioasă și foarte apreciată va fi și această Plăcintă cu brânză și dovlecel, dar nici această Plăcintă cu brânză și spanac, nu este de refuzat!

  •  400 g foi de placintă
  • 150 g unt topit
  • Pentru umplutură:
  • 800 g brânză proaspătă, de vaci
  • 400 g telemea sărată
  • 250 g smântănă
  • 50 g unt
  • 4 ouă medii

- mod de preparare -

 Pregătim mai întâi umplutura, amestecând cele două tipuri de brânzeturi bine sfărâmate. Adăugăm untul moale, smântâna și ouăle și omogenizăm compoziția.

Împărțim foile de plăcintă( 12) în două grupuri și le ungem între ele cu unt topit.

Așezăm primul grul de foi în tavă, întindem umplutura de brânză și o acoperim cu cel de-al doilea grup de foi.

Dacă vreți, puteți să formați și un rând de foi la mijloc.

Coacem delicioasa Plăcintă cu brânză sărată  la 180 de grade pentru 35-40 de minute, sau până se rumenește bine, iar foile de deasupra devin casante.

O servim rece sau ușor caldă.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe