Aperitive

Aperitive

Plăcintă cu ciuperci la tigaie

- ingrediente -

 Pentru că sunt în mare trend plăcintele preparate la tigaie, am ales să preparăm și noi o delicioasă rețetă de Plăcintă cu ciuperci la tigaie.

Este simplă, cu puține ingrediente, dar delicioasă.

  • Pentru aluat:
  • 300 g făină
  • 1 ou
  • 50 g unt topit
  • 150 g iaurt
  • 5 g praf de copt
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • Pentru umplutură:
  • 300 g ciuperci conservate
  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • câteva frunze de busuioc
  • sare și piper
  • 1 lingură ulei

- mod de preparare -

 Pentru aluat fraged, se cerne făina și se amestecă cu sarea și praful de copt. Se face o adâncitură la mijloc, iar acolo se pun restul ingredientelor care se amestecă. Se încorporează făina în amestecul de la centru și se obține un aluat ușor ferm, care se lasă la odihnit 30 de minute.

În acest timp se pregătește umplutura de ciuperci. Se călește ceapa tocată mărunt în pușin ulei, se adaugă și usturoiul rondele, apoi ciupercile scurse și tocate mai mărunt. Se lasă să se prepare 8-10 minute, amestecând din când în când, apoi se lasă la temperat și se adaugă pătrunjelul verde, tocat, frunzele de busuioc, sare și piper, după gust.

Aluatul se întinde în două discuri subțiri care se unesc punând umplutura de ciuperci la mijloc. Se lipesc foarte bine marginile și se coace delicioasa 

Plăcintă cu ciuperci într-o tigaie de 28 cm încinsă, unsă sau neunsă. Se rumenește pe prima parte, apoi cu o paletă se întoarce și se rumenește și pe a doua parte. Se lasă să se tempereze ușor, apoi se feliază și se servește cu legume proaspete, cu un iaurt bun, sau cu diverse sosuri.

Găsiți mai multe rețete de plăcintă sărată, AICI.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe