Aperitive

Aperitive

Plăcinte din aluat de cartofi cu brânză, coapte la tigaie

- ingrediente -

Vei îndrăgi instant aceste Plăcinte din aluat de cartofi cu brânză, coapte la tigaie!

Merg servite calde, la mic dejun, sau reci, luate la pachet!.

  • 750 g cartofi
  • 200 g brânză telemea
  • 250 g făină
  • 5 g praf de copt
  • 3 ouă medii
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat sau verde
  • mărar, opțional
  • ulei

- mod de preparare -

 Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert, cu coajă, în apă clocotită cu un praf de sare.
Când sunt fierți, îi scurgem de apă, îi trecem prin jet de apă rece, îi lăsăm să se răcească bine și îi curățăm.
Îi dăm pe răzătoarea mare, adăugăm brânza rasă, busuioc uscat, piper, 1/2 legătură de mărar verde, ouăle și omogenizăm compoziția.
Adăugăm făină, atât cât să obținem un aluat omogen, ușor lipicios.
Îl lăsăm la odihnit 15-20 de minute, apoi ne ungem mâinile cu ulei și formăm din el mingiuțe, pe care le aplatizăm și le așezăm în tigaia încinsă, la foc mediu.
Coacem delicioasele Plăcinte din aluat de cartofi cu brânză, până se rumenesc, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.

Le putem servi ușor calde, unse cu diverse creme sărate: pate de somon, cremă de brânzeturi, cu salate, dar sunt bune și reci, luate la pachet.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe