Aperitive

Aperitive

Plăcinte la tigaie cu brânză și măsline

- ingrediente -

 Cu aluat dospit, ca pentru gogoși, cu umplutură de brânză, măsline și roșii deshidratate, sunt un adevărat răsfăț, servite la orele dimineții, aceste Plăcinte la tigaie cu brânză și măsline.

  • Pentru aluat dospit:
  • 1 kg făină
  • 450 ml apă călduţă
  • 50 ml ulei de la roșiile deshidratate
  • 1 lingură zahăr
  • 1 linguriţă sare
  • 40 g drojdie proaspătă
  • Pentru umplut:
  • 400 gr brânză telemea, sau feta
  • 250 gr brânză proaspătăm de vaci
  • 100 g măsline kalamata
  • 5-5 roșii deshidratate, în ulei de măsline
  • 2-3 căței de usturoi
  • sare
  • busuioc
  • oregano
  • ulei pentru prăjit

- mod de preparare -

 Se cerne făina într-un vas, se adaugă la mijlocul ei drojdia diluată cu zahărul și puțină apă caldă și se lasă la dezvoltat. Apoi, se toarnă în fir subțire, apa caldă și uleiul aromat și se amestecă cu restul de făină, peste care se presară sarea. Se frământă un aluat ușor ferm, care se lasă la dospit până își dublează volumul. Se împarte aluatul în mai multe bucăți care se întind sub formă de discuri. Se așază peste jumătate din discuri amestec de brânzeturi cu măsline tocate mărunt și roșii uscate, tocate mărunt, precum și frunze de busuioc. Se acoperă cu celelalte discuri de aluat și se presează marginile, umezite cu apă rece și lipindu-le bine.
Se prăjesc minunatele Plăcinte la tigaie cu brânză și măsline, în ulei încins, apoi se scot pe prosoape de hârtie absorbante și se presară peste ele oregano uscat și cimbru uscat.

Se servesc calde, alături de un iaurt bun, dar sunt bune și reci și pot constitui baza pachetelor pentru a doua zi.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe