Aperitive

Aperitive

Placinte sarate cu branza si ciuperci

+2 click pentru
galerie

- ingrediente -

  •   Aluat
  • 250 gr faina alba
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 125 ml lapte caldut
  •  2 oua proaspete
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 lingurita sare
  •  Umplutura
  • 500g ciuperci proaspete Champignon
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 catel usturoi
  • cimbru uscat
  •  busuioc
  •  oregano
  • 100 gr branza cu mucegai albastru
  • 2 linguri ulei masline
  •  sare
  •  piper 

- mod de preparare -

 Aluatul

Se dizolva drojdia si zaharul in putin lapte.

Se cerne faina intr-un vas, se face un locas, se adauga maiaua, restul ingredientelor si se framanta cu mana pana aluatul devine elastic si se desprinde de pe maini, apoi se lasa la dospit acoperit cu un prosop curat, timp de o ora.

Umplutura

Se taie ciupercile felii mici si se caleste ceapa tocata in ulei pana se inmoaie putin. Apoi se adauga usturoiul pisat  si se mai continua calirea inca un minut sau doua. Se adauga apoi ciupercile, se condimenteaza cu sare, piper si verdeturi. Se calesc pana se evapora sucul pe care il lasa si incep sa se rumeneasca usor. Se iau de pe foc si se lasa la racit complet. Apoi se adauga branza sfaramata cu furculita si se amesteca bine.

 

Se imparte aluatul dospit in vreo 8 bucati egale, se formeaza apoi bile din fiecare bucata si se intind sub forma de discuri potrivite ca marime.

Se asaza putina umplutura pe jumatate din foaie, se acopera cu cealalta jumatate, se preseaza marginile usor cu mana, apoi se sigileaza marginea cu ajutorulunei furculite.

Placintele obtinute se asaza intr-o tava prevazuta cu hartie de copt. Se ung cu ou amestecat cu 2 linguri de lapte, se inteapa usor placintele cu un bat defrigaruie sau cu o furculita.

Se pun la copt, in cuptor, la 200 grade, timp de aproximativ 40 minute.

Se scot apoi, se lasa sa se racoreasca un pic, apoi se pot servi!

Sa va fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe