Aperitive

Aperitive

Pogăcele cu jumări de porc și chimen

- ingrediente -

Dacă v-au mai rămas jumări de la pomana porcului, preparați cu ele aceste delicioase pogăcele, bune de servit musafirii cu ele!

  •  200 g jumări
  • 2 ouă
  • 150 g lapte cald
  • 150 g ulei
  • 450 g făină
  • 7 g drojdie uscată
  • 1 lingură zahăr
  • sare
  • piper
  • chimen

- mod de preparare -

 Cernem făina într-un vas, facem o adâncitură la mijloc și punem acolo drojdia cu zahărul.
Turnăm puțin lapte călduț, amestecăm până se lichefiază drojdia și zahărul și acoperim vasul.
Îl lăsăm așa 7-8 minute, până drojdia își dublează volumul.
Adăugăm, apoi, un ou, un praf de sare, uleiul și laptele și frământăm un aluat ușor ferm, pe care îl lăsăm la odihnit 30 de minute.
Îl întindem într-o foaie subțire pe care o ungem cu jumările trecute prin mașina de tocat și presărăm piper și chimen.
Rulăm foaia strâns, o acoperim cu folie și o dăm la rece pentru 1-2 ore.
O întindem apoi cu sucitorul pe masa înfăinată, într-o foaie de 2 cm grosime și o decupăm cu un pahar, sau cu un decupator cilindric.
Așezăm pogăcelele în tavă, le ungem cu ou bătut și presărăm chimen peste ele.
Le coacem la 180 de grade pentru 20-25 de minute, sau până se rumenesc.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest