Aperitive

Aperitive

Rețetă de clătite aperitiv cu spanac

- ingrediente -

Frumos colorate, cu iz de primăvară, sunt tare gustoase, dar și de efect aceste clătite aperitiv cu spanac.

  • 250 gr baby spanac
  • 3 ouă mari
  • 150 ml apă minerală
  • 250 ml lapte
  • 1/4 linguriță sare
  • 1 vârf linguriță bicarbonat de sodiu
  • 200 gr făină
  • 2 linguri ulei de măsline
  • puțin unt pentru uns tigaia

- mod de preparare -

Într-un vas cu apă la fiert, adăugăm 1/4 linguriță de sare și 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu.și opărim baby spanacul pentru 2-3 minute. Apoiîl scurgem bine și îl lăsăm la răcit.

Bicarbonatul de sodiu va accentua culoarea verde a frunzelor de spanac și o va menține și după tratamentul termic.

DTrecem, apoi, spanacul prin blender, adăugând și laptele.

Mixăm ouăle cu un praf de sare, apoi adăugăm piureul de spanac și uleiul de măsline și omogenizăm compoziția. Adăugăm, treptat, făina și apa minerală. Aluatul de clătite aperitiv cu spanac va fi puțin mai dens decât aluatul de clătite clasice. Îl lăsăm 10-15 minute să se odihnească, apoi coacem clătitele aperitiv cu spanac în tigaia încinsă și unsă cu puțin unt.

Sunt delicioase, mai ales umplute cu cremă de brânză, dar pot fi umplute chiar și cu carne tocată, ciuperci, etc.

Încercați și Rețeta Clătite aperitiv din piureul de cartofi rămas pentru a doua zi, la fel de interesantă și delicioasă!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe