Aperitive

Aperitive

Rețetă de ștrudel aperitiv, perfect pentru pachetul de a doua zi. Ștrudel cu șuncă presată și brânzeturi.

- ingrediente -

 Pentru că deseori suntem în impas ce să mai punem la pachet pentru a doua zi, această rețetă de ștrudel aperitiv este una dintre variante.

Este un delicios ștrudel cu șuncă presată și brânzeturi, perfect a fi servit atât cald, cu diverse sosuri, dar și rece, luat la pachet.

  • Aluat pentru ștrudel aperitiv:
  • 300-350 gr făină albă
  • 1 linguriță praf de copt
  • 125 ml lapte
  • 1 ou
  • 30 ml ulei
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 gălbenuș de ou + 1 linguriță de lapte, pentru uns
  • susan alb și negru, pentru decor
  • Pentru umplutură:
  • 250 gr șuncă presată
  • 150 gr mozzarella
  • 150 gr cremă de brânză cu verdeață
  • 100 gr cașcaval afumat

- mod de preparare -

 Pentru a pregăti aluat fraged, începem prin a cerne făina într-un vas, împreună cu praful de copt. Facem o adâncitură la mijlocul făinii unde punem oul, uleiul și un praf de sare. Amestecăm bine totul până obținem un aluat compact care se lasă la odihnit 30 de minute.

După acest interval, întindem aluatul într-o foaie subțire de 6-8 mm și îl ungem cu crema de brânză cu verdeață. Peste aceasta presărăm mozzarella și cașcavalul date pe răzătoare. Rulăm aluatul peste aceste ingrediente, obținând un ștrudel  aperitiv pe care îl așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt. Ungem ștrudelul cu gălbenuș de ou diluat cu puțin lapte și presărăm cele două tipuri de susan.

Coacem deliciosul Ștrudel cu șuncă presată și brânzeturi în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 35-40 de minute.

Lăsăm ștrudelul să se tempereze câteva minute, apoi putem să-l porționăm.

Poftă bună!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe