Aperitive

Aperitive

Rețetă pentru Crăciun: Tobă de porc tradițională

- ingrediente -

 Nu putem lăsa sărbătorile de Crăciun fără să pregătim rețetele tradiționale cum este și aceastăTobă de porc tradițională.

  • stomac de porc pentru umplut
  • 1/4 căpățână de porc
  • 1 ureche de porc
  • 3/4 ficat de porc
  • 1 rinichi de porc
  • 1/2 plămân de porc
  • 1/2 splină de porc
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2 foi de dafin
  • coriandru 2-3 boabe,
  • boia de ardei

- mod de preparare -

 Se spală bine căpățâna și urechea de porc și se pun la fiert în apă cu sare și 2 foi de dafin.
În alt vas, se fierb toate organele de porc, în multă apă rece, la foc mediu, adăugând și o crenguță de cimbru.
Se înlătură spuma din ambele vase.
După ce carnea se desface de pe os, se scoate din vas și se lasă la scurs și la răcit.
La fel și organele.
Apoi se toacă toate în cuburi și se amestecă, asezonându-le cu sare, piper,cimbru și boia.
Se adaugă și din lichidul în care au fiert, câte puțin din fiecare pentru că acolo este și gelatina necesară închegării.
Se curăță bine stomacul de porc în apă cu sare și oțet, apoi se umple cu amestecul de mai sus.
Se coase stomacul de porc cu ață de bucătărie, apoi se pune la fiert în apa de la căpățână, la foc mic, pentru maxim 20 de minute.
Se scoate șin supă și se lasă la rece cu o greutate deasupra, până în momentul servirii.

Tot nelipsiți de pe mesele de Crăciun sunt și Cârnații tradiționali de casă!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe