Aperitive

Aperitive

Ruladă cu spanac și cașcaval

- ingrediente -

 Poate fi inclusă, cu succes, printre aperitivele unei mese festive această Ruladă cu spanac și cașcaval.

  • Pentru aluat:
  • 500 ml lapte cu 3,5 % grăsime
  • 2 gr sare
  • 125 gr unt cu 82% grăsime
  • 150 gr făină
  • 4 ouă medii
  • Pentru umplutură:
  • 200 gr spanac
  • 400 gr cașcaval Rucăr sau Daila
  • 1 praf sare
  • 1 praf piper
  • pătrunjel verde
  • busuioc

- mod de preparare -

 Pregătim mai întâi spanacul pe care îl opărim în apă clocotită cu sare și un vârf de cuțit cu bicarbonat, pentru 1-2 minute. Bicarbonatul ajută să-și mențină culoarea verde și în timpul procesului termic. Îl scurgem bine și îl lăsăm la răcit.

Între timp ne ocupăm de aluat, care este de fapt, un aluat clasic de eclere. Punem laptele cu untul și sarea la fiert, iar când untul s-a topit și lichidul începe să fiarbă, adăugăm toată făina și amestecăm intens până obținem o compoziție omogenă. Stingem focul și lăsăm compoziția să se răcească 10-12 minute, apoi încorporăm, pe rând, ouăle.

Tapetăm tava de la aragaz cu hârtie de copt, întindem compoziția în ea și o coacem pentru 20 de minute la 200 de grade cu ventilație, de preferință.

Scoatem tava cu aluatul de ruladă din cuptor și întindem peste acesta cât este fierbinte, cașcavalul ras și spanacul tocat și amestecat cu celelalte verdețuri. Presărăm și puțin piper și rulăm strâns. Lăsăm, delicioasa ruladă cu spanac și cașcaval să se tempereze, apoi o porționăm și o servim alături de o salată gustoasă și plină de vitamine.

Sursa: Rețeta lui Vlăduț

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe