Aperitive

Aperitive

Rulouri aperitiv din aluat dospit, umplute cu cremă de brânză

- ingrediente -

  •  Pentru aluat(25-30 buc):
  • 1 ou
  • 150 g unt
  • 200 ml lapte
  • 600 g făină
  • 1 linguriță zahăr
  • 20 g drojdie proaspătă
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 300 g brânză proaspătă
  • 150 g brânză telemea, sărată
  • 1 ceapă roșie
  • boia de ardei
  • piper alb
  • mărar verde
  • 25-30 g unt
  • 1lingură smântână
  • Pentru uns:
  • 1 gălbenuș de ou

- mod de preparare -

 Pentru aluat, se cerne făina într-un bol, se face o adâncitură la mișloc unde se pune drojdia sfărâmată, amestecată cu zahărul și puțin lapte cald și se lasă 10 minute până când drojdia se activează, apoi se adaugă pe rând, untul moale, oul, restul de lapte și se încorporează, treptat, făina.
Aluatul se lasă la odihnit 30 de minute, apoi se întinde în foi subțiri care se taie în fâșii lungi și se rulează pe formele de rulouri, unse în prealabil.
Se așază în tava tapetată cu hârtie de copt, se ung cu gălbenuș de ou și se coc pentru 30-35 de minute la 180 de grade, răsucindu-le pe parcurs, pe toate părțile.
Se scot de pe forme, calde și se lasă să se răcească, apoi se vor umple cu o cremă de brânză rezultată din amestecul îngredientelor enumerate.
Ceapa adăugată în crema de brânză se va toca foarte fin.
Se servesc printre aperitivele unei mese festive.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest