Aperitive

Aperitive

Rulouri cu ciuperci și cașcaval

+2 click pentru
galerie

- ingrediente -

 Perfecte ca gustare, sau ca aperitive la mesele festive, aceste rulouri cu ciuperci și cașcaval!

  • Aluat:
  • 300 gr făină albă
  • 1 linguriță praf de copt
  • 125 ml lapte 
  • 1 ou 
  • 30 ml ulei
  • 1/2  linguriță sare
  • Umplutura
  • 500 gr ciuperci proaspete, Champignon
  • 1 ceapă
  • 1 cățel usturoi
  • cimbru uscat
  • busuioc
  • oregano
  • 200 gr cașcaval
  • 1 ardei roșu
  • 2 linguri de ulei 
  • sare
  • piper
  • 1 ou pentru uns
  • susan negru, pentru decor

- mod de preparare -

Pentru aluat fraged, de ștrudel, într-un vas, se cerne făina împreună cu praful de copt. Se face un locaș la mijloc și se pun acolo celelalte ingrediente, apoi se amestecă. Va rezulta un aluat ferm si elastic care se lasă la odihnit 30 de minute.

Pentru umplutură, se taie ciupercile în felii mici. Se călește ceapa tocată în ulei încins până se pătrunde puțin. Apoi se adaugă usturoiul răzuit  și se mai continuă călirea încă un minut sau două. Se adaugă ciupercile și se condimentează cu sare, piper și verdețurile uscate. Se prepară până se evaporă sucul pe care îl lasă și încep să se rumenească ușor. Se ridică de pe foc și se lasă la răcit. 

Se imparte aluatul în 2 părți și se întind în două foi dreptunghiulare. Peste foi se răzuiește cașcavalul, se presară cuburi de ardei, se întind ciupercile și se rulează.

Se așază rulourile în tava tapetată cu hârtie de copt, se ung cu ou și se presară susan negru.

Se coc rulourile pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.

Se lasă la temperat, se feliază și se servesc ca aperitiv.

Citiți și rețetele:

Placinte sarate cu branza si ciuperci

Pateuri cu ciuperci

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe