Aperitive

Aperitive

Rulouri de vinete cu brânză, un preparat delicios!

- ingrediente -

  • 1 vânătă mare
  • 500 g brânză telemea sau feta
  • 1-2 linguri ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • 2-3 frunze de busuioc
  • 1 crenguță rozmarin
  • sare

- mod de preparare -

 Se spală bine vânăta și se feliază pe lung, în felii subțiri.

Se presară sare peste ele și se lasă 10 minute, pentru a elimina apa.

Într-o tigaie, pe foc, se pune uleiul cu usturoiul răzuit,frunzele de busuioc rupte și crenguța de rozmarin și se amestecă 1-2 minute, pentru a se aromatiza.

Se presară și puțină sare pentru intensificarea gustului, apoi se lasă la temperat.

Brânza se taie în bastonașe și se unge cu uleiul aromat.

Fâșiile de vinete se tamponează cu prosoape de hârtie absorbante, apoi se trag la tigaia unsă cu puțin ulei, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă, până se pătrund.

Se vor rula apoi peste bastonașele de brânză aromate și se servesc ca aperitiv.

Sunt foarte bune cu roșii proaspete.

 

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest