Aperitive

Aperitive

Saleuri crocante cu cașcaval afumat, susan și mac

- ingrediente -

 Nimic nu poate fi mai bun de ronțăit de-a lungul întregii zile decât niște saleuri crocante cu cașcaval afumat, susan și mac.

Sunt ușor de preparat, cu ingrediente puține și la îndemâna tuturor.

  • 450 g făină
  • 250 g unt gras
  • 150 g cașcaval afumat
  • 100 g iaurt sau smântână
  • 1 lingură oțet
  • 1 gălbenuş
  • susan
  • mac
  • sare

- mod de preparare -

 Se dă cașcavalul pe răzătoare și se amestecă cu făina și puțină sare.

Se adaugă 150 g unt moale, oțetul și smântâna sau iaurtul.

Va rezulta un aluat ferm care se va întinde într-o foaie subțire și se va unge cu restul de unt moale.

Se va presăra mac și susan  și se va rula, apoi  se va acoperi cu o folie alimentară și se da la frigider pentru cel puțin 2 ore.

După acest interval, se întinde aluatul într-o foaie groasă de 6-8 cm și se taie în fâșii.

O parte din fâșii se răsucesc, altă parte se lasă simple.

Se ung toate fâșiile cu gălbenuș de ou diluat cu puțin lapte sau apă și se presară susan și mac.

Se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coc pentru 20-25 de minute, la 180 de grade.

Sunt tare bune aceste saleuri crocante cu cașcaval afumat, susan și mac, mai ales a doua zi, când se întăresc și devin și mai crocante.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe