Aperitive

Aperitive

Smochine umplute. O rețetă de aperitiv gustos și simplu, gata în 10 minute

- ingrediente -

Rețeta de Smochine umplute, pare o rețetă de fițe, la prima vedere, dar este de fapt o rețetă de aperitiv gustos și simplu, gata în 10 minute și va fi de mare efect pe un platou cu aperitive festive.

Iată ce ne trebuie pentru Rețeta de Smochine umplute:

  • smochine
  • brânză tartinabilă
  • brânză telemea
  • alune caju
  • șuncă pădurea neagră
  • grisine
  • salata verde

- mod de preparare -

 Smochinele se crestează ușor la capătul cu codiță, iar cu ajutorul unei lingurițe se scobesc de o parte din interior. Se umplu cu brânzeturile amestecate, tot cu ajutorul unei lingurițe. Se presară peste brânzeturi alune caju tocate mai mărunt. Se mai poate adăuga și puțin chimen, pentru un gust mai picant.

Smochinele astfel umplute se înfășoară în felii subțiri de șunculiță, doar la bază și se servesc așezate pe un pat de grisine și frunze de salată verde.

Se pot da și la cuptor, pentru 5 minute la 230 de grade, doar pentru a se topi ușor brânzeturile și a se rumeni și strânge feliile de șuncă în jurul smochinelor.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe