Aperitive

Aperitive

Sos pesto de pătrunjel

- ingrediente -

 Sos pesto de pătrunjel, o rețetă simplă, ușor de preparat și perfectă pentru paste, fripturi și diverse garnituri.

  • 3 legături de pătrunjel
  • 1-2 linguri ulei de măsline
  • 1-2 linguri zeamă de lămâie
  • 1-2 căței de usturoi
  • sare și piper
  • Opțional:
  • parmezan ras
  • nuci, alune sau migdale mărunțite

- mod de preparare -

 Procedura pentru prepararea sosului pesto de pătrunjel este identică cu cea de la Rețeta Sos pesto de busuioc, sau Sos pesto de leurdă cu nuci.

Se spală bine pătrunjelul verde, se aleg doar frunzele și se scurg bine de apă.

Se pun într-un mojar, împreună cu cățeii de usturoi, sare și piper și se pisează bine până se transformă într-o pastă omogenă și consistentă.

Se adaugă, în fir subșțire, uleiul de măsline și zeama de lămâie și se amestecă, ca la maioneză, până obținem textura și gustul optim,

pesto de pătrunjel este la fel de gustos și sănătos precum pesto de busuioc.

Să vă fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe