Aperitive

Aperitive

Sparanghel în crustă de bacon

- ingrediente -

 Una dintre cele mai simple rețete cu sparanghel, dar tare gustoasă și hrănitoare, este Rețeta Sparanghel în crustă de bacon.

  • 1 legătură de sparanghel verde
  • felii subțiri de bacon
  • 15-20 gr unt gras
  • 1 vârf de linguriță cu zahăr
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare și piper

- mod de preparare -

 Curățăm sparanghelul verde de partea lemnoasă și îl clătim bine cu apă rece. Punem o oală cu 1 litru de apă la fiert. Adăugăm untul, puțină sare, zahăruș și zeama de lămâie. Când începe să fiarbă, adăugăm sparanghelul și îl lăsăm 3-4 minute,

Cu o paletă, scoatem sparanghelul, îl lăsăm să se tempereze bine și formăm buchețele de 3-4 fire de sparanghel pe care le înfășurăm în felii de bacon.

Le așezăm într-o tavă, stropim capetele libere cu ulei de măsline și presărăm puțin piper peste feliile de bacon.

Dun aceeași categorie mai vedeți și: 

Rețeta Sparanghel alb și verde cu cartofi și sos de muștar fructat

Rețeta Sparanghel în foietaj cu bacon

Dăm tava cu sparanghel învelit în bacon la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru câteva minute, până se rumenesc frumos feliile de bacon și se strâng în jurul sparanghelului.

Sparanghelul învelit în bacon este bun de servita ca aperitiv, alături de un pahar cu bere.

Sursa

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe