Aperitive

Aperitive

Sparanghel în foietaj cu bacon

- ingrediente -

 Un aperitiv simplu și rapid de preparat, ce nu va fi de refuzat, atunci când familia are poftă de ceva crocant și delicios: „Sparanghel în foietaj cu bacon”.

De mare efect sun si acești Cârnați și prosciutto în foietaj, sau acești Melcișori din foietaj cu bacon și cașcaval

  • 250 g sparanghel verde
  • 400 g aluat de foietaj
  • 150 g bacon feliat
  • 50 g unt
  • 2-3 frunze de busuioc
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 ou
  • chimen

- mod de preparare -

 Se curăță sparanghelul de partea lemnoasă, se clătește vine și se unge ușor cu unt topit, aromatizat cu busuioc și usturoi.

Aluatul de foietaj, decongelat, se taie în fâșii care se un gu ou și se presară cu chimen.

Se înfășoară câte 2 fire de sparanghel într-o felie de bacon, apoi peste bacon se înfășoară o fâșie de aluat.

Capetele sparanghelului vor rămâne libere și marginile baconului la fel.

Se așază rulourile de sparanghel în foietaj și bacon în tava tapetată cu hârtie de copt și se ung cu ou, apoi se presară chimen.

Se coc la 200 de grade, pentru 15 minute.

Se servesc atât calde cât și rece, simple sau cu ketchup.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe