Aperitive

Aperitive

Tartă cu brânză și sparanghel

- ingrediente -

Simplă și gustoasă această tartă cu brânză și sparanghel, perfectă pentru o gustare dintr-o zi călduroasă de vară!

  • 400 gr aluat foietaj
  • 500 gr sparanghel verde
  • 200 gr cremă de brânză
  • 250 gr brânză telemea
  • 3 ouă
  • 100 gr smântână
  • sare și piper
  • opțional, nucșoară
  • 1 lingură unt + 1 linguriță ulei de măsline

- mod de preparare -

Lăsăm aluatul foietaj să se decongeleze și tapetăm cu el interiorul unei tăvi dreptunghiulare, dar nu înainte de a unge tava cu puțin unt și a presăra făină. Înțepăm aluatul cu furculița din loc în loc.

Curățăm sparanghelul de partea lemnoasă și de solzișori, apoi îl tragem la tigaie în unt cu ulei pentru 2 minute.

Amestecăm brânzeturile cu smântâna și ouăle, sare, piper și nucșoară ți întindem compoziția în tavă, peste aluatul foietaj.

Înfigem firele de sparanghel din loc în loc în interiorul compoziției și coacem tarta cu brânză și sparanghel pentru 15 minute, la 200 de grade.

O lăsăm să se tempereze, o porționăm și o servim cu poftă.

Spor și poftă bună!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe