Aperitive

Aperitive

Tartă cu brânzeturi și ceapă roșie

- ingrediente -

Merge preparată pentru orice masă din zi, această rețetă de Tartă cu brânzeturi și ceapă roșie!

  • Pentru aluat de tartă, sărat:
  • 1 ou
  • 150 g unt
  • 300 g făină
  • 2 linguri apă rece
  • sare
  • Pentru umplutura de brânzeturi cu ceapă roșie:
  • 400 g brânză proaspătă, de vaci
  • 250 g brânză de capră, sărată
  • 3-4 cepe roșii mari
  • 4 ouă
  • 200 ml smântână
  • chimen măcinat

- mod de preparare -

 Pentru pregătirea aluatului de tartă, se amestecă rapid, toate ingredientele, reci până se obține un aluat omogen. Se dă aluatul la rece, acoperit cu foliem, pentru 30 de minute.
Între timp, se pregătește compoziția de brânză prin amestecarea brânzeturilor cu smântâna și ouăle și asezonarea compoziției cu sare și chimen.
Ceapa se toacă julien și se presară cu sare.
Se scoate aluatul de la rece și se îmbracă cu el bazele și pereții laterali a trei forme de tartă de 22 cm, diametrul.
Se întinde compoziția de brânză, iar deasupra se întinde ceapa tocată și se înfige ușor în compoziție.
Se coc delicioasele tarte cu brânzeturi și ceapă roșie pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.
Se lasă să se tempereze, apoi se pot porționa și servi, alături de legume proaspete.

Puteți opta pentru această rețetă de Tartă sărată cu piept de pui și legume, sau ca desert pentru rețeta de Tarte cu cremă de brânză și afine.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest