Aperitive

Aperitive

Tartă sărată cu piept de pui și legume

- ingrediente -

 Fie vremea caldă sau răcoroasă, o astfel de tartă sărată cu piept de pui și legume, este perfectă la orice masă.

  • Pentru aluat:
  • 1 gălbenuș de ou
  • 125 g unt
  • 250 g făină
  • 2 linguri apă rece
  • sare
  • Pentru umplutură:
  • 250 g piept de pui fiert
  • 2 fire ceapă verde sau 1 ceapă mică, galbenă
  • 1 fir usturoi verde sau 2 grăunți
  • câteva fire de pătrunjel verde
  • 1 ardei gras
  • 3 ouă + 1 albuș
  • 200 g cașcaval
  • 100 ml smântână lichidă, pentru gătit
  • sare
  • piper

- mod de preparare -

 Pentru aluat, se amestecă gălbenușul cu puțină sare, se adaugă untul rece tăiat ăn cuburi mici, apoi, treptat, făina și se frământă rapid cu degetele un aluat nisipos.

Pentru a nu fi foarte nisipos, se mai adaugă 2 linguri de apă rece.

Aluatul se învelește într-o folie alimentară și se dă la frigider pentru 15-20 de minute.

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade.

Se întinde aluatul în forma de tartă de 26-28 cm, îmbrăcându-i și pereții interiori, se înțeapă cu o furculiță din loc în loc și se dă la cuptor pentru 10 minute.

Între timp se pregătește umplutura.

Se toacă legumele, verdeața  și pieptul de pui mărunt.

Se amestecă ouăle plus albușul rămas de la aluat, cu puțină sare și puțin piper, apoi se adaugă smântâna, ingredientele tocate și cașcavalul ras, iar compoziția rezultată se întinde peste aluatul de tartă precopt.

Se coace tarta sărată cu piept de pui și legume, pentru 35 de minute, apoi se lasă să se tempereze și se poate servi cu poftă.

Este foarte bună chiar și rece, luată la pachet.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest