Aperitive

Aperitive

Vinete marinate, perfecte pentru a fi folosite la diverse salate

- ingrediente -

Dacă vă plav vinetele, dar v-ați plictisit de clasica salată, încercați aceste  vinete marinate, perfecte pentru a fi folosite la diverse salate. Sunt bune chiar și simple, fără alte ingrediente alături.

  • 2-3 vinete din cele lungi
  • 4-5 căței de usturoi
  • 50 ml ulei de măsline
  • 50 ml oțet
  • 150 ml apă
  • sare
  • piper multicolor
  • pătrunjel verde

- mod de preparare -

 Vinetele se aleg din cele mai lungi și subțiri, pentru un aspect mai plăcut și pentru a nu avea semințe prea multe.

Se taie în rondele mai groase, se presară cu sare pe ambele părți și se lasă câteva minute pentru a elimina din sucul amărui.

Se șterg apoi cu prosoape absorbante și se coc ușor la cuptor, pe hârtie de copt, sau la flacără, pe grill.

Coaja se poate înlătura, după coacere.

Nu se coc foarte mult, doar cât să se pătrundă ușor.

Se curăță usturoiul, se pisează cu sare și se transformă într-un un mujdei cremos frecându-l cu ulei, apoi se diluează cu apă și se adaugă oțet.

Se adaugă piper multicolor, proaspăt râșnit și pătrunjel verde tocat.

Vinetele se adaugă în această marinadă, ușor fierbinți și se lasă acolo până în momentul servirii, acoperite cu capac.

Opțional, se poate adăuga și puțină miere de albine, dacă se preferă gustul mai dulceag.

D

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest